Ако не искате да сте болни …

Ако не искате да сте болни изразявайте чувствата си, намирайте решения, вярвайте

Ако не искате да сте болни… Изразявайте чувствата си.
Емоции и чувства, които са прикрити, подтиснати, завършват с болести. Тогава отиваме при специалист, за да споделим нашите интимности, нашите тайни, нашите грешки. Диалогът, говорът, думите, са силен лек и отлична терапия.

Ако не искате да сте болни… Взимайте решения.
Нерешителният човек остава в съмнение, в тревога, в терзание. Нерешителността акумулира проблеми, тревоги и агресии. Човешката история е изградена от решения. Да вземете решение е точно да знаете да отречете, да знаете да изгубите предимства и ценности, за да спечелите други.

Ако не искате да сте болни… Намирайте решения.
Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Те предпочитат оплакването, клюките, песимизма. Ние сме това, което мислим. Негативната мисъл създава негативна енергия, която се трансформира в болест.

Ако не искате да сте болни… Не живейте според външния вид.
Който крие реалността, се преструва, позира и винаги иска да създава представа, че е добре. Иска да бъде виждан като перфектен, безгрижен и т. н., но акумулира тонове тежест. Няма нищо по- лошо за здравето от това да се живее според външния вид и фасадите. Това са много лъскави хора, но с малки корени. Тяхната съдба е аптеката, болницата и болката.

Ако не искате да сте болни… Приемайте.
Отказът да се приеме и липсата на самоувереност ни кара да се отчуждаваме. Да бъдем едно със себе си е основата на здравословния живот. Тези, които не приемат това, стават завистливи, ревниви, имитатори, свръх състезателни, деструктивни. Бъдете приемани, приемете, че сте приемани, приемайте критиките. Това е мъдрост, здрав разум и терапия.

Ако не искате да сте болни… Вярвайте.
Този, който не се доверява, не комуникира, не е отворен, не е свързан, не създава дълбоки и стабилни връзки, не знае как да създаде истинско приятелство. Без доверие няма взаимоотношение. Недоверието е липса на вяра във вас и в самата вяра.

Ако не искате да сте болни… Не живейте живота тъжни.
Добрият хумор. Смехът. Почивката. Щастието. Те възстановяват здравето и носят дълъг живот. Щастливият човек има дарбата да подобрява средата, където и да живее. Щастието е здраве и терапия.

%d блогъра харесват това: