Българи

И малко за България

Наблюдавайки процесите и събитията, които се случват в страната ни неизбежно стигаме до извода, че „картинката“ е далеч от приятна и позитивна. Напротив! Стигнахме дъното. Но най-големият проблем се крие в самите нас, нашето невежо безхаберие. Мнозина се афишират като патриоти и искат истинска промяна, но в същото време не се и помръдват от удобното кресло скрили се зад клавиатурите. Не малко са и егоцентриците вживели се в ролята на „спасители“, силата на които е единствено в изтъкване на собственото им его, амбиции и плетене на интриги.

Искате много неща, но самите вие способни ли сте да дадете поне малко от себе си! Постоянно слушаме думата „толерантност“. Що за глупост и евтина манипулация е това?! На родния ни български език толерантност означава „търпимост“. Да търпиш тези, които упражняват социален геноцид срещу теб е чисто безумие! А дали наистина желаете да сте „толерантни“ към управляващите, към извращението на изконните човешки ценности и покварата на морала? Не мисля! По-скоро красивата „захаросана“ думичка служи за оправдание на собствените страхове. Трябва най-после да разберем и бъдем наясно, че няма как да постигнем и получим, каквото и да било, ако не сме готови да платим цената.

Някои навярно ще кажат: -„Но ние протестираме!“
Ще ви кажа само едно, скъпи приятели, вие за пореден път бяхте употребени от ловки манипулатори с лични амбиции. При народно въстание, драги ми революционери, не НАРОДА бяга от полицията, а полицията бяга от народа, хубаво е да го запомните!

Разкъсване на оковите с хленчене, няма да стане. Преди всичко трябва да бъдем честни и отговорни пред себе си. Промяна не се постига с толерантност, мъмрене, веене на знаме и песни на паветата, които повече приличат на групова разходка.
За да има успех един национален протест или както мнозина обичат да се изразяват „Велико Народно Въстание“, е необходима истинска ОРАГАНИЗАЦИЯ, а не неорентирана емоционална ТЪЛПА! Нужно е да имаме ясна визия за това КАКВО ИСКАМЕ, а не просто да подменим поредните паразити разяждащи плътта на държавата и народа.
Нека мислим, когато избираме следващите наши управляващи!

%d блогъра харесват това: