Време за размисъл

10 жестоки истини за живота, които всеки от нас трябва задължително да чуе /част 2/:

1. Талантът сам по себе си не означава нищо.
Да имаш талант е голямо предимство, но само от нас зависи дали тази преднина ще се увеличи или заличи. Здравата работа, практиката, последователността, никога да не се отказваш – това са факторите, които превръщат мечтите в реалност.

2. Сега е моментът.
Човек има навика да се рови в миналото, което не може да промени, да планира бъдещето, което не може да предскаже, забравяйки, че само настоящето може да контролира. Животът се случва сега!

3. Никой не се интересува колко е труден животът ни.
Да престанем постоянно да се оплакваме и да търсим съчувствие от другите, а да вземем живота здраво в ръцете си и да напишем тази история, която искаме на финала да прочетем.

4. Думите имат по-голяма сила от мислите.
Думите може да манипулират, обиждат или нараняват, но и да дават сила, надежда, вдъхновение. Нека използваме само положителната им страна.

5. Инвестирай в себе си.
Инвестирай в себе си знания, умения, здраве… И не забравяй, че да направиш това не е егоизъм, а начин да станеш по-добър, от което ще спечелят и всички около теб.

6. Реагирай правилно.
Проблемът не е в това, което се случва, а как реагираме на него. Нека започнем да тренираме себе си да реагираме правилно на конкретни ситуации от живота.

7. Постоянно да работим за подобряване на връзката си
Интимните отношения имат по-голямо значение за нашето благополучие и щастие, отколкото професията и доходите. Трябва постоянно да обръщаме внимание на човека до нас и да не спираме да работим за връзката си заедно с него.

8. Удоволствие или удовлетворение…
Удоволствието е краткотрайно и в повечето случаи обслужва егото. Удовлетворението е постоянно вътрешно усещане, което храни душата ни. Нека работим за нашето истинско удовлетворение от живота.

9. Амбицията не означава нищо без конкретни действия.
Време е да впрегнем амбицията си в работа. Ако искаме да променим света, какво чакаме!

20.Времето, времето, времето…
Само от нас зависи как използваме даденото ни време. Трябва да имаме конкретни приоритети в живота и във всеки един момент да си задаваме въпроса: „За какво използвам времето си?“

%d блогъра харесват това: