Пораснете хора!

Много хора не са пораснали. Имат абсолютно вдетенена философия. Говорят си например за всякакви други неща, но не и за основните, защото са ‘неудобни’. Пълни са с теми табу и после остават незадоволени от връзката емоционално, физически, психически и сексуално.
Някои искат да получават повече емоционална подкрепа, но партньора им не е човек на емоциите и после го обвиняват. Ама човекът си е такъв, а всъщност чия е била задачата да пита?
Други искат повече разходки, партита, събирания, но партньора им не е такъв. Обича тишината и спокойствието. И пак го обвинявате. Чия е била задачата да пита?
Трети искат по-разкрепостен с*кс и по-често, но не са обсъдили това от срам или от глупост…какво ще си помисли той/тя за мен и после обвинявате човека, че не обичал с*кса. След това го правите зад гърба му с други…
Децата се срамуват, защото за тях е важно как ще бъдат приети, понеже те се изграждат като личности.
Ние обаче, вече сме изградени.
Ние искаме нещо, наша е задачата да питаме още отначало!
Ами за това трябва да говорим, бе хора. За това имаме тая уста и способност за говорене.
С чара на някого, който ни е привлякъл, се живее до време. Докато не започне ежедневно да ни лази по нервите неговият/нейният начин на живот. И като се започнат едни компромиси и после една жертвеност: Аз приех това, ти не приемаш онова. Трябва просто да пораснем!
Никой не е длъжен да прави компромис с живота, който иска да има, заради нас. Не е длъжен да променя пътя си. Просто се пускате един друг и всеки намира човека, със сходни на неговите желания.
Нека да се научим, защото иначе все ще сме недоволни и ще обвиняваме любовта в несъществуване.
А тя си съществува, но е щастлива само при зрелите хора. Да, хубаво е да не забравяме детското в себе си, но що се касае до важни житейски решение, детето в нас няма да ни помогне.
Ако беше така още от новородени щяхме да сме си самостоятелни, но не сме били.
Разграничавайте нещата и …
П О Р А С Н Е Т Е
за важните въпроси и решения в живота си!
С уважение:Диана

%d блогъра харесват това: