Тайните на успешния родител

Беше лошо, ветровито време и валеше дъжд. В такова време не ти се излиза навън, дори децата не искаха да си играят в калните локви. Едно малко момченце търсеше с какво да си играе вкъщи, въртеше се и пречеше на баща си, който довършваше важен доклад. Бащата се чудеше какво му даде, само и само да стои мирно и тихо в следващия един час, докато той довърши доклада. Накрая, в своето отчаяние и безсилие, бащата хвана едно старо списание, прелисти го набързо и намери една ярко оцветена страница. На нея бе изобразена картата на света. Откъсна я и я накъса на малки парченца, които пусна на пода и се обърна към своя син:
– Сине, залепи обратно тази картина пъзел, за да получиш картата на света, а когато свършиш, ще поиграем заедно. Бащата бе убеден, че на сина му ще отнеме минимум час да се справи с поставената задача. Но само след 15 минути, детето му поднесе правилно събраните и залепени парченца.
– Как го направи толкова бързо? – учудено попита бащата.
– Беше много лесно! На гърба на страницата с картата беше изобразен човек. Реших да сглобя него, а после да обърна парченцата и да получа картата. Тате, помислих си, че ако човекът се получи правилно, то и светът ще бъде правилен.

%d блогъра харесват това: