Тайните на успешния родител

Повярвайте!

1. Ти си жив, ти си тук сега. Имаш ценен живот и не трябва да го пропиляваш.
Благодари за всичко в живота ти. То не се случва случайно.

Благодарността има изключителна сила. Тя е нещо, което ще ни помогне да се фокусираме върху хубавите неща в живота си и така автоматично ще привлечем хубавите неща в живота си.
Не трябва да губим времето си, а да се фокусираме върху целите си и всичко, което ни доставя удоволствие и ни прави щастливи .

2. Използвай всичките си енергии, за да развиваш себе си, да отвориш сърцето си за другите и да достигнеш до изчистване в полза на всички живи същества и себе си.

Енергията е нещо изключително силно. Ако сме способни да овладеем или насочим енергиите си, ставаме велики господари на тялото и ума си. По този начин можем да живеем по-здравословно.
Ето защо е много важно да можем да използваме енергията си разумно. Защото тя е сила, която може да промени света .

3. Имай положителни мисли за другите. Не се сърди на никого и недей да имаш негативни мисли към другите. Не ги осъждай!

Да бъдем позитивни ни помага да живеем по-добре, защото ни позволява да се отдръпнем от зловредни ситуации и винаги да бъдем в ДОБРО.
Да бъдем позитивни е много важно както за самите нас, така и за другите също.
Това е да можем да съжителстваме с другите по спокоен начин. Всичко започва в главата ни.
Понякога не е лесно да не се сърдим, защото има ситуации извън нас, но с малко тренировки можем да успеем да насочим поривите си.

4. Наслади се на времето, което прекарваш с другите.

Точно както, когато забравяме, че имаме само един живот, защото сме просто хора, сме склонни да забравим, че и другите са такива.
Когато говоря за другите, имам предвид хората, които обичаме най-много на света: семейство, приятели, близки. Понякога толкова се увличаме в рутината, че забравяме да се насладим на тези, които обичаме. Мислим, че са вечни, но грешим, защото всички сме простосмъртни.
Времето е свещено, затова му се насладете и го прекарайте с тези, които озаряват живота ви.

5. Изживей момента сега, защото… има само два дни в една година, в които нищо не може да се направи. Те се наричат вчера и утре. Днес е идеалният ден да се обича, да вярва, да се прави нещо или всичко и най-вече да живее!

Никога не трябва да спираме да си повтаряме, че е много важно да разберем, че е безполезно да плачем за неща от миналото или да се тревожим за бъдещето, което така или иначе все още го нямаме.
Нека да живеем живота си СЕГА интензивно. Защото в настоящия момент ние подготвяме бъдещето ни. Ако настоящето ни е позитивно, бъдещето ни ще бъде само светло.

С уважение:Диана

%d блогъра харесват това: