Тайните на успешния родител

С времето научаваме, че само онзи, който е способен да ни обича заедно с нашите недостатъци, без да иска да ги променя на всяка цена, може да ни дари с щастието, за което сме мечтали…

С времето научаваме, че ако сме застанали до някого само, за да споделим с него самотата си, накрая ще стигнем до там, че вече няма да го забелязваме…

С времето научаваме, че истинските ни приятели се броят на пръсти, и онзи който не се бори за тях, рано или късно ще се види заобиколен от самота.

С времето научаваме, че думите, казани в изблик на гняв, могат да продължат да звучат през целия ни живот, превърнали се в жива рана.

С времето научаваме, че да се извиняват могат всички, но да прощават истински са способни само извисените духом.

С времето научаваме, че ако раним сериозно някой или той нарани нас, след това отношенията ни никога няма да бъде същите.

С времето научаваме, че всичко, преживяно с някого, ти дава нещо, което никога няма да се повтори.

С времето научаваме, че онзи, който презира или унижава другите, след време ще страда по същия начин, дори и двойно повече.

С времето научаваме, че ако прибързваме и насилваме нещата и събитията, краят който очакваме няма да бъде желания от нас.

С времето научаваме, че най- хубавото в живота не е бъдещето, което очакваме, а онзи миг, в който сме си мислили и мечтали за това бъдеще.

С времето научаваме, че макар да се чувстваме щастливи с тези, с които сме заедно в момента, ще ни липсват ужасно и онези, които вече ги няма при нас.

С времето научаваме, че когато се опитваме да простим или да поискаме прошка, да кажем, че обичаме, че ни е мъчно, че имаме нужда, че се чувстваме самотни – пред един гроб, това вече няма никакъв смисъл и не може да промени нещата…!

Нека се учим винаги и винаги…
С уважение:Диана

<span>%d</span> блогъра харесват това: