10 жестоки истини за живота, които всеки от нас задължително трябва да чуе /част 1/

10 жестоки истини за живота, които всеки от нас трябва задължително да чуе /част 1/:

1. Всеки от нас ще умре и почти никой не знае кога ще се случи това…

Нека престанем да се преструваме, че сме непобедими. Да приемем факта, че всички сме смъртни, а след това да започнем да структурираме живота си по един по-смислен начин.

2. Всеки, който обичаме също ще умре…

И тази болезнена истина задължително трябва да осъзнаем, за да може тук и сега да изградим искрени, истински отношения с хората, които за важни за нас.

3. Трупането на материални блага няма да ни направи по-добри и щастливи…

Дори ако сме един от щастливците, постигнали материален просперитет, парите усилват само това, което вече е налице. Ако не сме намерили вътрешния си баланс, парите няма да го направят!

4. Обсебващата мания да намерим щастието е причината, която пречи наистина да го постигнем…

Щастието винаги присъства в живота ни, стига да имаме сетивата да го видим. Нека престанем да търсим голямото щастие и да започнем да се радваме на малките неща – именно те ни направят истински щастливи.

5. Подаряването на време е по-важно от даването на пари…

Вместо да купим подарък на любимия човек или детето, нека им подарим време, което да прекараме заедно. Така и двете страни ще натрупат красиви спомени, които са безценни.

6. Можем да направим някого щастлив…

Да се опиташ да направиш щастлив някой друг човек не означава, че ще загубиш себе си, принципите и автономията си. Ако поне за миг забравим за егото си, ще видим, че когато даваме винаги в замяна получаваме повече.

7. Не можем да бъдем съвършени…

Някои от нас имат такива жестоки вътрешни критици, че се изпълват с много гняв и омраза към себе си, разкъсвайки се отвътре. Да започнем борба с нашите нереалистични стандарти за перфекционизъм, осланяйки се на собствената ни интуиция.

8. Чувствата не са слабост…

Интелектуалното мислене ни учи, че когато изразяваме открито чувствата си, това може да ни навлече проблеми. Забравете за този постулат! Само когато изказваме на глас нашите мисли и чувства, ще бъдем истински разбрани от другите.

9. Действията говорят повече от думите ни…
Отговорни, коректни, точни и искрени- такива трябва да бъдем в отношенията си с хората. Ако се постараем да бъдем такива в действията си, другите ще ни отговорят със същото.

10. Нашите постижения и успехи няма да имат значение на смъртния одър…

Когато ни свърши времето на този свят, няма да мислим за поредното повишение в работата, а за отношенията, които сме изградили с най-близките ни хора. Така че нека да действаме по този въпрос!

%d блогъра харесват това: